"arduino.inf" file not in driver folder of arduino, 1.0.6 IDE (windows zip file)

from http://arduino.cc/en/Guide/Windows

4 | Install the drivers

Installing drivers for the Arduino Uno or Arduino Mega 2560 with Windows 7, Vista, or XP:

Plug in your board and wait for Windows to begin it's driver installation process. After a few moments, the process will fail, despite its best efforts Click on the Start Menu, and open up the Control Panel. While in the Control Panel, navigate to System and Security. Next, click on System. Once the System window is up, open the Device Manager. Look under Ports (COM & LPT). You should see an open port named "Arduino UNO (COMxx)". If there is no COM & LPT section, look under "Other Devices" for "Unknown Device". Right click on the "Arduino UNO (COmxx)" port and choose the "Update Driver Software" option. Next, choose the "Browse my computer for Driver software" option. Finally, navigate to and select the driver file named "arduino.inf", located in the "Drivers" folder of the Arduino Software download (not the "FTDI USB Drivers" sub-directory). If you are using an old version of the IDE (1.0.3 or older), choose the Uno driver file named "Arduino UNO.inf" Windows will finish up the driver installation from there.

There is no such driver file name "arduino.inf", (note lower case) in driver folder or in older driver collection in included zip archive folder. Am trying to get running on Windows 7, 32-bit w/ Arduino Uno Rev3 in Vilros starter kit. Thank you.

I having exactly the same problem with version 1.6.1 - there's no arduino.inf file in the driver folder.

PLEASE HELP if you can.

Thanks

My problem was windows 8. This method sorted the problem

http://m.youtube.com/watch?v=CdE72XUYC7k

I have exactly same problem. Am trying to get running on Windows 7, 64-bit with Arduino Uno Rev3 in Sintron starter kit

Has anyone solved this problem. I am missing the same thing on my Windows Vista install. There is no driver software in the driver folder.

go to that drivers path folder and check if there is a arduino.inf file..if not you will find old drivers rar file, extract it there..then again follow the same procedure..but choose "let me pick from list of driver from computer"..select have disk..now u will find arduino.inf...but my problem is beyond dat..it says code10..cannot start application..help!!

Yes you have to use the old 1.0 Ide or an alternative uploader.